De Junior Jazz Unlimited Bigband

IMG_7728
De Junior Jazz Unlimited bij de uitreiking van de NPO Radio 4 prijs aan het Prinses Christina Concours in TivoliVredenburg, Utrecht, maart 2015

   ➔ Lees het verslag over de
       New York Tour hier
   ➔ Stemmen en reacties uit NY
   ➔ De New York Tour op video     ➔ Peter en bandleden over NY
   ➔ De NY Tour – Het programma
   ➔ Dank voor alle steun en hulp!

De Junior Jazz Unlimited Bigband is een ensemble van de jazzafdeling Muziekschool Amsterdam en ging in 2014 onder leiding van Peter Guidi van start als het logische vervolg op de jongere Jazz Juniors.
De band met musici tussen de 14 en 18 jaar speelde het afgelopen jaar in thuishaven Amsterdam bij En Pluche, bij de premiere van muziekfilm Whiplash in De Filmhallen, in het Bimhuis, de North Sea Jazz Club, Jazzclub New Orleans en op het Grachtenfestival (zie foto). Daarnaast waren er optredens in Voorhout en op het Jazz festival Alkmaar, en organiseerde een bandlid zelf een benefietconcert in een kleinere bezetting in Heemstede.
In oktober 2015 konden zij een grote droom waar maken. Met behulp van sponsoring, fundraising optredens en eigen bijdragen gingen de negentien musici met Peter Guidi en begeleiders in de herfstvakantie voor een week naar New York. Het werd een fantastische reis die alle verwachtingen ruimschoots overtrof. Vol met nieuwe impressies en inspiratie keerden ze terug.

JJU-IMG_5919

Veel bandleden staan van jongs af aan op het podium

Veel bandleden kennen elkaar al vanaf de Jazz Kids, het jongste jazzensemble van de MA,  en een aantal getalenteerde bandleden spelen ook al geregeld mee met de Jazz Focus Bigband, de iets oudere, weer verder gevorderde bigband van de Muziekschool, ook onder leiding van Peter Guidi. Zij traden in 2014 op bij het North Sea Jazz Festival. De filosofie van Peter Guidi dat één optreden minstens zoveel waard is als tien lessen, is bij zijn studenten aan alles te merken, te zien en vooral te horen. Ontspannen en met groot gemak bewegen zij zich op een podium. Dat leerden de bandleden door het spelen op vele festivals en op locaties als het Concertgebouw of Paradiso. Ook stonden zij al met bekende jazzmusici als Benjamin Herman, Candy Dulfer, Shirma Rouse en Kyteman op het podium. Zie hier enkele video’s.


NewYork-flyer-240Met de hele band naar New York. Help de droom waar te maken en steun onze crowdfunding-actie!

Een culturele uitwisselingsreis naar New York is nu hun grote wens, en de band wil er alles aan doen om die in vervulling te laten gaan, en in de herfstvakantie aanstaande oktober met bijna alle bandleden naar de City of Jazz te vliegen. Op het verlanglijstje staan enkele optredens, het bezoeken van concerten, en een tour door Harlem, en misschien het volgen van workshops. Wat mogelijk is hangt in hoge mate af van het bedrag dat zij vooraf aan sponsoring kunnen binnenhalen. Ga hier naar de projectpagina op voordekunst.nl en doneer. De band dankt het u met en nieuwe cd of zelfs een compleet concert!

Kom op 14 juni ook naar de grote Fundraiser in de North Sea Jazz Club, en help de band naar New York!JJU-NewYork-NSJC

banner_pizzapazzaniDe Junior Jazz Unlimited en de Jazz Focus Bigband geven op deze zondagmiddag  een knallend fundraising concert in de North Sea Jazz Club, Amsterdam. Reserveren kan hier via de North Sea Jazz Club.
Kom, breng je vrienden mee, en help de band naar New York!
Na het optreden is er in het café lekkere pizza in New York style verkrijgbaar. Van elke verkochte slice gaat er 1 euro naar de reiskas.

En nog even voorstellen, de bandleden:

Joell Wilson – altsax

Eva Borensztein – altsax

Marnix van der Tas – tenorsax14158565859_470a200ed1_b

Terra Lases – tenorsax

Senna Benaissa – baritonsax

Oskar Bosgraaf – trombone

Mette Oskamp – bastrombone & zang

Lourens van der Zwaag – trompet

Floor Klop – trompet

Kris Kraanen – trompet

Yme Meruma – trompet

Arabella Meyer – viool

Mathilde van der Moezel – gitaar & zang

Daniel Hoogland – keyboard

Tijn Weidner – piano

Yuri Heiligers – bas

Christiaan Walthaus – basgitaar

Leon Yegenoglu – drums