De New York CD is klaar!

update februari 2017:
De CD’s met de titel Serious Fun zijn na lang wachten eindelijk klaar. De 16 opgenomen nummers laten horen hoe de band door de reis naar New York is gegroeid en hoe deze ervaring het beste in iedereen naar boven heeft gebracht. Het bijgaande boekje biedt in woord en beeld een een herinnering aan de reis.
Nogmaals dank aan iedereen voor de support en uiteraard het geduld. De CD’s zullen zo spoedig mogelijk aan alle donateurs worden verzonden. Veel plezier ermee!

Dit schreef Peter Guidi over ‘Serious Fun’:
This Cd by the Junior Jazz Unlimited big band represents a moment in time; a time following an adventurous journey to New York City, the world Capital of Jazz. As well as being a tight-knit team the JJU are a group of close friends which made our stay in NY not only educational but also tremendous fun. Many of the band members began playing together at 9 years of age in my Jazz Kidz and Jazz Juniors ensembles. Since then they have progressed through the Muziekschool Amsterdam education system and have developed into a first-rate big band which recently won the 1st Prize in the prestigious Prinses Christina Big Band Competition, 2016.
Since the founding of the Muziekschool Jazz Department 30 years ago I have coached many excellent ensembles. The current Junior Jazz Unlimited big band stands out as one of the most enjoyable and exciting bands to lead and perform with. These motivated, enthusiastic ‘jazz hounds’ like nothing better than performing live on stage. This was evident in New York where every performance was a total blast for everyone involved. As was recording the bonus tracks included on this Cd in Brooklyn’s famous Systems Two Studio. Through performances and workshops and inspired by the contagious energy of the New York jazz scene the level of the band grew daily. 
The music on this Cd is a testimony to that unforgettable experience. The fun we had recording these 16 tracks sparkles through the arrangements while the quality of the ensemble passages and solos make clear that our inspirational journey to New York was not just fun – it was Serious Fun!

Binnenkort volgt info over waar en hoe de CD te verkrijgen is.


update 1-12-2016:
Beste vrienden en sponsoren van de Junior Jazz Unlimited Bigband. Het duurt allemaal véél en véél langer dan we ooit hadden kunnen denken. Maar er is dan ook zoveel te regelen. De afdracht over de rechten over de nummers bij Buma-Stemra liep door een computerfout vertraging op, maar is nu rond. Er zijn werkelijk 16 prachtige tracks opgenomen, het ontwerp van de verpakking is klaar, het komt er allemaal echt aan, heel binnenkort.
Ondertussen heeft de band in het afgelopen weekend wel een eerste prijs voor beste bigband op het Prinses Christina Jazz Concours 2016 gewonnen. Dat is alleen mogelijk door de immense inzet van Peter Guidi, de bandleden zelf en vaak ook de ouders. Het merendeel is vrijwilligerswerk en gebeurt in de vrije tijd. We vragen u dus nog heel eventjes om begrip. U zult ervoor beloond worden! Luister hier alvast naar het prijswinnende optreden:

update 19-07-2016: We weten het, jullie wachten al veel langer dan was aangekondigd!

thumb_IMG_3705_1024
Eerst het slechte nieuws:
De CD is er helaas nog steeds niet. De band was in het afgelopen seizoen heel erg druk. De onverwachte deelname aan Holland’s Got Talent was een bijzondere ervaring maar nam veel tijd in beslag. Daarbij kwam nog dat veel bandleden eindexamens hadden, dus de mogelijkheden waren gewoon beperkt. Onze excuses voor de opgelopen wachttijd.

Maar nu het goede nieuws: Er zijn 16 prachtige nummers opgenomen. Ook het mixen van de opnames bij het Muziekcentrum van de Omroep nam nog eens drie dagen in beslag. Voor de bandleden was ook dit weer heel interessant om mee te maken. Nu worden de ‘masters’ gemaakt en dan kan de CD in productie. Ook aan het ontwerp voor de hoes wordt inmiddels gewerkt. Zodra de CD is geproduceerd zal hij worden verzonden.
De feestelijke presentatie zal in oktober in Amsterdam plaatsvinden. Iedereen die één of meer CD’s heeft voorbesteld zal daar tzt ook een uitnodiging voor ontvangen. De band hoopt u op die dag met een mooi concert rijkelijk voor het lange wachten te belonen!


update 26-04-2016: Een klein voorproefje van onze CD opname – Luister even naar deze Sneak Preview!


Na drie dagen tot laat in de avond keihard en geconcentreerd werken in de Hilversumse studio, zijn nu alle opnames voor de CD gemaakt. Hier is alvast een korte soundbite. Als dat niet naar meer smaakt…


update 22-02-2016: De opnamestudio is geboekt, nog heel even geduld svp!
Vorige week werd bekend dat er voor eind april drie opnamedata in Hilversum geboekt zijn, en wel in de prachtige historische studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep.
studio2MCO-350De akoestiek schijnt er bijzonder geschikt te zijn voor een jazz bigband. Direct daarna zal alles worden gemixt, en zal het niet meer al te lang duren voordat u de CD beschikbaar is, en kan worden verstuurd. Door diverse omstandigheden, onder andere bleek de studio in Amsterdam waar de opnamen eerst zouden plaatsvinden nog niet gereed, en was het moeilijk om enkele op elkaar volgende dagen te vinden waarop alle bandleden beschikbaar zijn, duurt het helaas wat langer dan de bedoeling was.

 

 

 

update 2-12-2015: Op zoek naar een opnamestudio in Amsterdam
De vervolgopnames in Nederland zouden oorspronkelijk in de studio van het Conservatorium plaatsvinden. Helaas blijkt dit niet meer mogelijk. Peter Guidi is zich nu aan het oriënteren op een geschikte studio in of om Amsterdam. Het zou mooi zijn als er een ruimte gevonden kon worden waarvan de akoestiek aansluit bij de studio in New York.
Wordt vervolgd…

studiotwo-2
De studio Systems Two Recordings  bevindt zich in een onopvallend pand in Brooklyn, en heeft zelfs niet eens een naambord op de deur. Naar eigen zeggen omdat ze niet met hun apparatuur te koop willen lopen, en omdat mensen het ook wel spannend vinden, zo’n locatie voor insiders.

update 26-10-2015: Vier nummers opgenomen in Brooklyn!
Op 21 oktober hadden de Junior Jazz Unlimited de gelegenheid om vijf uur lang opnames voor hun aankomende cd te maken in de Systems Two Recording Studios in Brooklyn. De geplande opname van drie nummers verliep zo vlot dat er nog een vierde bij kon. De technische crew van de studio was na afloop onder de indruk van de georganiseerdheid en het tempo waarmee alles lukte, en Peter was blij met het mooie, diepe geluid dat hij op de opnames kon horen. De data-bestanden gingen op een harddisc mee naar Amsterdam waar later nog solo’s kunnen worden ingespeeld en de rest van de CD zal worden opgenomen.

opnamestudio-2

update 10-10-2015: Er is een studio in New York geboekt!
Over een week vertrekken de Junior Jazz Unlimited al naar New York! Met de hulp van Marc Mommaas is inmiddels opnametijd geregeld bij Systems Two Studio in Brooklyn, New York. Peter Guidi: ‘Dit is een top of the bill studio waarin Chick Corea, Kenny Baron, Christian McBride, Joe Lovano, Herbie Hancock etc. hebben opgenomen.’
Peter denkt dat er drie instrumentals kunnen worden opgenomen. Daarna gaat de band ook in Amsterdam nog eens de studio in.

Wij zijn heel blij met alle voorintekeningen voor de CD!
Stuur bij vragen hierover svp een mail aan CD-voorverkoop@youngjazz.nl