Fundraiser in North Sea Jazz Club groot succes!

Foto Fokke van Saane voor Muziekschool Amsterdam

Het werd een prachtige middag op 14 juni in de North Sea Jazz Club. De voorverkoop was wat langzaam op gang gekomen maar dat veranderde al in de laatste week. Toen op zondag ook nog eens een bus met veertig fans van Jazzclub New Orleans en Huis van de Wijk Rivierenbuurt kwam, was de zaal echt uitverkocht.

“Een Noordzee van geluid”
Op het Westergasterrein was tegelijk een gedichten-festival gaande, en zo kwam het dat de middag werd geopend met een mooi voorgedragen gedicht ter ere van de NSJC. Direct daarna knalde de Jazz Focus Bigband erin met de korte maar opzwepende openingstune van studio sport en was het ook meteen feest. Peter Guidi beëindigde de eerste set met het door hemzelf gecomponeerde en gespeelde Sandstorm.
Ondertussen ware alle tombola-loten verkocht en kon iedereen in de pauze zijn prijzen ophalen. Toppers waren door Benjamin Herman en Eric Vloeimans gedoneerde en gesigneerde cd’s.
Daarna betrad de Junior Jazz Unlimited Bigband het podium. Het waren niet allemaal nieuwe gezichten want enkelen hadden al met de Jazz Focus gespeeld. Met de nummers Night Train en de filmhit Caravan werd de set afgerond.

Let the good times roll!
Als prachtige finale speelden beide bands samen het toepasselijke Let The Good Times Roll, met Mette Oskamp ‘on vocals’. Daarna toog men naar Pizzeria Pazani, die het tempo van de bestellingen met codewoord New York amper bij kon houden.
Naast het feit dat iedereen van de middag heeft genoten, is er voor de New York reis ook een mooi bedrag opgehaald. Meer dan driehonderd tombola-lootjes zijn er door een jongere zus en broer van bandleden verkocht, en ook werd er weer ingetekend voor een aantal CD’s.

Iedereen bedankt!
Namens de Junior Jazz Unlimited dank aan de Jazz Focus Bigband en de North Sea Jazz Club voor de ondersteuning, en aan alle bezoekers voor hun bijdrage die de reis naar New York weer een stukje dichterbij brengt!