De Jazz Focus Bigband

De Jazz Focus Bigband bestaat uit 18 muzikanten. Zij spelen swing, be-bop, latin, funk en klassieke jazz. Het repertoire strekt zich uit van arrangementen uit de bigband historie tot moderne composities.

Greetje Kauffeld, Shirma Rouse, Peter Guidi, Candy Dulfer en de Jazz Focus & New Cool Collective Bigbands tijdens de Kick-off-night van Amsterdam World Jazz City 2014 in de Rabozaal van de Melkweg.

Als onderdeel van de Jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam speelt de Jazz Focus Bigband jaarlijks in de Amsterdamse jazz scene,  met optredens op de Uitmarkt en in het Bimhuis waar de band zijn nieuwe cd ‘Focused’ presenteerde.


De Jazz Focus Bigband in het Concertgebouw

De band won vele prijzen op festivals en concoursen

De Jazz Focus Bigband nam deel aan verschillende bigband festivals en concoursen, waaronder het bigband festival in Enschede en het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De prestaties werden meermaals met een eerste prijs beloond. In 2006, 2008 en 2010 won de Jazz Focus Bigband de eerste prijs voor bigbands in het Prinses Christina Jazz Concours.

In 2012 vierde de Jazz Focus Bigband zijn 15e jubileum in het Bimhuis, Amsterdam en in 2014 speelde de band op het Amsterdamse Grachtenfestival.

Afbeelding 076De Jazz Focus Bigband speelt in een vol Paradiso


De Jazz Focus Bigband in het Bimhuis ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van oprichter en dirigent Peter Guidi op 17 januari 2010. Zang Marnix Emanuel.

Nog veel meer video’s van de Jazz Focus Bigband zijn te zien in deze You-tube playlist van Martin Cleaver.