De Jazz Juniors

Bij de Jazz Juniors spelen jonge musici tussen de 11 en 14 jaar. Het repertoire omvat arrangementen in verschillende jazz-stijlen; van blues, swing en bebop tot hedendaagse en eigen composities.

14158602289_7a16dedcb9_bDe Jazz Juniors speelden op het PINC Jubileum Feest op 20 mei 2014 in Hotel Figi, Zeist

Sinds de oprichting heeft een enorm aantal jonge musici via de Jazz Juniors de leerschool van Peter Guidi doorlopen. Veel van hen stroomden later door naar de Jazz Focus en Jazzmania bigbands. De bandleden hebben geregeld optredens op prachtige locaties als het Bimhuis, het Concertgebouw en Paradiso in Amsterdam, maar speelden ook op het North Sea Jazz Festival for Kids, op IJ-jazz, het Grachtenfestival en in het kader van Amsterdam World Jazz City. Bij veel gelegenheden werd samengespeeld met bekende jazzmuzici, waaronder Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Kyteman.

Enkele hoogtepunten uit de afgelopen jaren 

In 2009 brachten de Jazz Juniors hun tweede cd ‘Twistin’ uit. In 2011 wonnen zij de eerste Prijs bij de Amsterdam Muziekscholen Prijs. In 2012 reisden de Juniors af naar het Europese Jeugd Muziek Festival in Italie, speelden zij op het Delft Jazz Festival, en verwelkomden zij Sinterklaas op de Dam in Amsterdam. In 2013 speelden de Jazz Juniors een speciaal programma voor de aandeelhouders van het Concertgebouw met Mathilde Santing als gastsoliste.

In 2009 wonnen de Jazz Juniors de Concertgebouw Ensemble Prijs. Dat was een optreden met beroemde saxophonist Benjamin Herman als gastsolist in de Grote Zaal van het Concertgebouw, dat in juni 2010 werd gegeven. Zie hier de repetitie van het nummer ‘Moaning’ met jazzlegende Benjamin Herman, zelf een voormalig leerling van Peter Guidi, voor dit optreden.

Meer – soms historische – video’s van de Jazz Juniors zijn te zien in deze You-tube playlist van Martin Cleaver.

Jazz-Juniors-Bimhuis-2006-1024Een optreden van de Jazz Juniors in het Bimhuis in 2006