Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Junior Jazz Unlimited treedt op bij ‘Cheers’ in Voorhout

zondag 26 oktober 2014

In de grote zaal van Cheers op de Herenstraat 106 in Voorhout treedt op zondag 26 oktober om 16.30 uur weer het jongerenorkest Junior Jazz Unlimited op.

Vorig jaar was een optreden van deze bekende Amsterdamse band hier zeer succesvol. Ook nu is de toegang gratis en jong en oud zijn welkom. Voorhouter Marnix van der Tas (15) speelt tenorsax in het orkest. “We gaan er weer een swingend concert van maken”, belooft hij. Junior Jazz Unlimited bestaat uit jongeren van 14 tot 17 jaar en wordt geleid door Peter Guidi. Mede door de optredens heeft het orkest veel podiumervaring. Marnix van der Tas laat weten dat ‘zijn’ orkest wel wat in de mars heeft, want er is de afgelopen jaren onder andere opgetreden in het Concertgebouw, het Bimhuis, poptempel Paradiso, de Hermitage en ook tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Ook mocht de band recent zangeres Mathilde Santing begeleiden. Van der Tas: “Heel bijzonder vonden we dat.”
Marnix van der Tas heeft dankzij de podiumervaring absoluut geen last van plankenkoorts. Niet zo gek, want als achtjarige mocht hij in het beroemde Hard Rock Café in het Amerikaanse Boston zelfs samen optreden met Nederlands bekendste saxofoniste Candy Dulfer. Voor honderden uitbundige mensen. “Wie kan dat zeggen? Dat optreden zal ik dan ook zeker nooit vergeten. Ik vond het heel bijzonder om met Candy op het podium te staan. Ze gaf me na afloop complimenten en wenste me veel succes met mijn muziekcarrière.” Ook heeft hij meegespeeld met pianist en orkestleider Cor Bakker in de Haarlemse Schouwburg en heeft hij deelgenomen aan het bekende Prinses Christina Concours. “Daar heb ik niet gewonnen, maar het was natuurlijk een geweldige ervaring”, zegt de jonge saxofonist. “Je leert er steeds weer van’. Bij Jazz Junior Unlimited oogst Marnix van der Tas regelmatig groot applaus met zijn saxofoonsolo’s en hij kijkt uit naar het optreden van zondag 26 oktober in Cheers in Voorhout. “Ik denk dat zeker ook jongeren onze muziek wel zullen waarderen.”
bron: www.nieuwsvanhier.nl

Gegevens

Datum:
zondag 26 oktober 2014
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Cheers
Herenstraat 106
2215 KK Voorhout, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0252 – 231 525
Website:
www.cheersvoorhout.nl